OPLEIDINGEN

MBO-3 BBL Opleiding
zero emission Bus & TRUCK

We hebben een MBO niveau 3 opleiding ontwikkeld uitsluitend bedoeld voor medewerkers die aan zero emission voertuigen werken. Gedurende de opleiding krijg je lesstof over alle relevante technische onderwerpen aangeboden die een bedrijfsvoertuig rijdend op waterstof of batterij elektrisch bevatten omvat. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Rekenen en Burgerschap.

De opleiding leid op tot een erkent diploma allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen / zero emission bedrijfsauto’s

Voor deze opleiding werkt de zero emission academy samen met ROC Aventus.

Technische Modules

Alle technische modules die nodig zijn voor het werken aan zero emission voertuigen worden in een logische volgorde gegeven. Hiervoor wordt ook gebruik gemaakt van gast colleges en gaan we op bezoek bij expertise centra en bedrijven. iedere module wordt afgerond met een toets en omvat een mix van theorie en praktijk, Naast de onderwerpen die betrekking hebben op de zero emission technologie zijn er ook modules die de gebruikelijke technologie omvatten zoals remsystemen, deursystemen en comfort systemen.

AVO vakken

Naast de technische vakken wordt verdeeld over de opleiding ook aandacht geschonken aan Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Deze verplichte vakken worden landelijk geëxamineerd. de lessen worden zoveel mogelijk rondom de technische modules georganiseerd.

Veiligheidscertificering inclusief

Als onderdeel van de opleiding worden ook certificering behaald zoals NEN-9140 veilig werken aan e-voertuigen.

Keuzedelen

Er is een selectie gemaakt uit de beschikbare keuzedelen die een goede aanvulling bieden aan de zero emission technologie en werkprocessen.

Beroeps Praktijk Vorming (BPV), Toetsing en Proeve Van Bekwaamheid.

Gedurende de opleiding worden alle modules afgesloten met een toets. In het kader van de Beroeps Praktijk Vorming maken deelnemers op hun eigen werkplek relevante opdrachten waarvan ze verslag leggen. . Aan het einde van de opleiding vindt een proeve van bekwaamheid plaats waarin de deelnemer zijn houding, kennis en vaardigheden laat zien om ten einde hiermee een diploma in de wacht te slepen.